Menu Sluiten

Frédérique Sluyterman van Loo

Actrice

Frédérique Sluyterman van Loo is sinds haar afstuderen aan Codarts in 1991 niet meer weg te denken uit de Nederlandse theaters. Ze schitterde in vele musicals en muziektheatervoorstellingen als actrice, danseres en zangeres. Van grote spectaculaire producties tot de kleine intieme stukken, van komedie tot drama. Ook haar stem hoor je vaak terug. Ze is vaste presentatrice van de radioprogramma’s MOET JE HOREN en SCHELTEMA CULINAIR op AMSTERDAM FM. Tevens komt haar stem zeer regelmatig voorbij in tekenfilms.

Theater
Vorig jaar was Frédérique te zien in de voorstelling De Schone van Boskoop
In 2019 in CALLAS | ONASSIS | KENNEDY, een muzikale vete. Hierin neemt Frederique de rol van Maria Callas voor haar rekening. Afgelopen jaren was zij verder te zien in de musical Billy Elliot in de rol van Mrs. Wilkinson. Hierna speelde ze Conny Stuart in de personality-musical Adèle, Conny, Jasperina; de Grote Drie. Ook creëerde en speelde ze de rol van Marlene Dietrich in de door haarzelf en Irene Kuiper geproduceerde muziektheatervoorstelling In bed met Dietrich en Piaf.

Frédérique speelde verder oa in de musicals My Fair Lady ( Miss Eynsford-Hill), Sunset Boulevard ( understudy Norma Desmond), Joe-de musical (alternate Katy), Chicago (Liz + alternate Mama Morton), 42nd Street (alternate Dorothy en Maggie), A Little Night Music (Charlotte Malcolm), Into the Woods (bakkersvrouw), Merrily we roll Along (Gussie), Sinatra- that’s Life (Ava Garner), Life is a Cabaret (Liza Minnelli), Nine (La Fleur), Ganesha-een perfecte God (Karin), No way to treat a Lady (alle moeders en slachtoffers…), Urinetown (Pennywise) , Kiss Me Cole (Linda Porter) en Flashdance (alternate Hannah) . Verder was zij te zien in het toneelstuk Moeder Courage, (Yvette), in de klucht Oranje Boven, de cabaretvoorstelling Musical-de Cursus en en in de muziektheatervoorstellingen La Dia, Dreaming in the park with Alice, In het meisje van Velzen.

TV
Zeer recent was Frédérique te zien in de nieuwe Hans Anders commercial. Binnenkort vertolkt zij een gastrol in Flikken Maastricht. Verder speelde zij op televisie in Pauwen en Reigers en gastrollen in oa Gooische Vrouwen, Voetbalvrouwen, De avonturen van Kruimeltje, Danni Lowinski en Goede tijden, Slechte tijden. Tevens is haar stem veelvuldig terug te horen in tekenfilms.

Prijzen
In 2002 ontving Sluyterman van Loo de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol, voor haar rol in A Little Night Music. In 2006 ontving ze opnieuw een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol, voor haar rol in Cabaret. In 2018 werd de productie ADELE, CONNY, JASPERINA- de grote drie, waarin zij de rol van Conny Stuart speelde bekroond met de musical award voor Beste Kleine Musical.

Volg ook via:

Video's

Boekingen

Wil je een optreden boeken, een offerte aanvragen, of wil je de beschikbaarheid weten van een specifieke artiest informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Heb je hulp nodig bij het zoeken naar de juiste invulling van uw bedrijfsfeest, event, theatershow, bruiloft of afscheid? Ook dan kun je bij ons terecht!

Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0) 6 485 657 13 of gebruik onderstaand offerte formulier. Wij bellen of mailen je dan zo snel mogelijk terug.

Foto Gallery