Menu Sluiten

Carolina Dijkhuizen

Zangeres/Actrice/Presentatrice

Carolina Dijkhuizen is een zangeres, actrice en presentatrice. Ze werd bekend door haar hoofdrollen in grote musicals als Aida (Aida), The Lion King (Nala), Sister Act (Deloris van Cartier), Dreamgirls (Deena Jones) en The Bodyguard (Nicki Marron). Dit najaar speelt ze de rol van Tanya in de nieuwe versie van de musical Mamma Mia.

Ze was solist in grote stadion shows als Musicals in Ahoy (2006), Musical Classic Ahoy (2012) en Musicals in Ziggodome (2015)

Carolina speelde rollen in series als: Spangen, Bon Bini Beach, Meiden van de Herengracht, Parels & Zwijnen en Moordvrouw. Ze is dit jaar te zien als Janet Adjei in de AVROTROS series De Eindmusical en De slet van 6VWO, als Chantal in de nieuwe Johan Nijenhuis film Zwanger & Co,de NPO serie Deep Shit en de KRO-NCRV-serie De Afvalligen. Later dit jaar is Carolina te zien in de film Juf Braaksel en de magische ring, naar een boek van Carry Slee.

In de afgelopen jaren was Carolina te zien op TV in programma’s als: De Beste Zangers, Expeditie Robinson en Wie is de Mol. Zij is één van de vaste gezichten van het AVROTROS-programma ‘Het Beste Van… (Disco, Songfestival, Ter land, ter zee en in de lucht etc). En spelshows als ‘Weet ik veel’ en ‘Ik hou van Holland’. In 2022 is zij oa te zien in ‘De Grote Kak Test’(BNN/VARA), Onmogelijke Duetten (SBS 6), De Verraders(RTL4), Code van Coppens(SBS6) Amazing Grace(NPO), Ik Weet Er Alles Van (RTL4), De Slimste Mens (NPO).

In 2016 was de release van haar album ‘More than a woman, a tribute to the Bee Gees’. Als presentatrice mocht Carolina in 2014 naast Frits Sissing haar tv debuut maken tijdens de live uitzending van “De Musical Sing a Long, live vanaf het Museumplein. En in 2019 presenteerde zij de grote Grand Final van Jesus Christ Superstar in Ahoy Rotterdam.

Carolina speelde haar theatershow Thank God it’s Donna, een ode aan Donna Summer samen met de band Gare du Nord in 2019 meer dan 35 keer gevolgd door een ClubTour in 2020. Vorig najaar was zij naast Hajo Bruins en Nyncke Beekhuyzen te zien in de muzikale voorstelling ‘We hadden liefde, we hadden wapens’, een muzikale voorstelling over de Amerikaanse burgerrechtenbeweging in de jaren 60 en het verhaal van Robert F. Williams, voorvechter van gelijke rechten voor de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap.

Volg ook via:

Video's

Boekingen

Wil je een optreden boeken, een offerte aanvragen, of wil je de beschikbaarheid weten van een specifieke artiest informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Heb je hulp nodig bij het zoeken naar de juiste invulling van uw bedrijfsfeest, event, theatershow, bruiloft of afscheid? Ook dan kun je bij ons terecht!

Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0) 6 485 657 13 of gebruik onderstaand offerte formulier. Wij bellen of mailen je dan zo snel mogelijk terug.

Foto Gallery