Menu Sluiten

Justin Swagerman

Acteur

Justin Swagerman (20) begon op negen- jarige leeftijd met acteren. Hij speelde hoofdrollen in musicals en theatervoorstellingen en werd hij in 2018 toegelaten op een MBO theateropleiding, waar hij drie jaar heeft geacteerd en is afgestudeerd. Op deze opleiding heeft hij de basis gelegd voor het acteren en heeft hij vaardigheden ontwikkelt als acteur, maar ook als persoon. Justin is snel-lerend, sociaal, ambitieus, leergierig en professioneel in zijn vakgebied. Justin start in 2023 een 4-jarige opleiding aan de HBO toneelschool Utrecht (HKU).

Theater
In 2012 speelde Justin zijn eerste hoofdrollen in de musical Anastasia en theatervoorstelling ‘Wel winnen hé!’. Al snel werd Justin ontdekt door Senf Theaterpartners en mocht hij de hoofdrol als Pluk vertolken in Pluk van de petteflet (2014) en is daarvoor te gast geweest in de Televisie talkshow ‘De Wereld Draait Door’. Tijdens de theateropleiding in 2018 heeft Justin zich meer kunnen verdiepen in de ambacht van het spelen, maar hij heeft hij zich in deze periode ook kunnen ontwikkelen als persoon. In 2019 heeft Justin tweemaal in een afstudeervoorstelling van de HKU mogen spelen, speelde hij zijn eerste internationale theatervoorstellingen in Italië met Etoile International (2018/2019) en speelde hij in Dinershow ‘De laatste winter’ (2019).

Filmwerk
In 2014 begon Justin ook met zijn eerste camera opdrachten. Hij speelde zijn eerste figuratierollen in Soof 2 (2015) en Bon Bini Holland (2015). Al snel merkte Justin op dat hij dit ontzettend leuk vind om te doen en besloot keihard te werken om grotere rollen te pakken . Justin kreeg zijn eerste bijrol in het televisieprogramma Zappmissie (2018) en leken zijn eerste grotere filmrollen al snel te volgen. In 2020 startte voor Justin de opnames van de shortfilm 56/4 en de shortfilm ‘Paralysis’, gemaakt uit opdracht van de filmcomponist Hans Zimmer. Hij pakte zijn eerste (vaste) hoofdrol in De kleine grote Sinterklaasfilm op Videoland (2022), waardoor hij nu vaste cast lid is van de De Grote Sinterklaasfilms in de bioscoop. Justin Swagerman speelt vanaf maart 2023 een hoofdrol in een nieuwe true-crime serie op Videoland met onder andere Jaco Derwig, Monic Hendrickx, Melody Klaver en Chris Peters. Deze serie zal medio november 2023 verschijnen op Videoland.

Commercials
Justin heeft in 2014 zijn eerste rolletje gespeeld in de Pijnenburg commercial. Later acteerde hij in de defensie reclame (2020) en zat hij twee jaar achter elkaar in de Wehkamp commercials (2020 en 2021).

Stemacteren
Na zijn hoofdrol in de musical Pluk van de petteflet, heeft actrice Cystine Carreon hem geadviseerd om contact op te nemen met voice-over bureau’s als Wim Pel Productions en Iyuno Media. Justin is daar stemacteur sinds 2015 en heeft al veel rollen mogen inspreken voor Netflix, Nickelodeon en NPO3.

Opleidingen
In 2009 t/m 2012 heeft Justin lessen gevolgd aan de Fanwork Musicalopleiding en ging met deze opleiding naar een Musical camp van Ramaekers Entertainment, waar hij onder andere ook les kreeg in kleinkunst. Na het behalen van zijn middelbare school diploma, vertrok Justin naar een MBO theateropleiding (2018) en nam hij film acteer lessen bij Ilse Ott (2018). In 2021 is Justin afgestudeerd en nam hij in 2022 deel aan het talententraject bij theatervooropleiding De Toneelmeester van Hugo Konings in Amsterdam. Daar kreeg hij onder andere les van Michiel Nooter, Alan Zipson, Sytske van de Ster en Saskia Temmink. In 2022 startte hij ook aan de opleiding Creative business aan de Hogeschool van Amsterdam.

Bezoek Justin Swagerman op IMDB
Bekijk hier zijn LinkedIn profiel

Volg ook via:

Video's

Boekingen

Wil je een optreden boeken, een offerte aanvragen, of wil je de beschikbaarheid weten van een specifieke artiest informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Heb je hulp nodig bij het zoeken naar de juiste invulling van uw bedrijfsfeest, event, theatershow, bruiloft of afscheid? Ook dan kun je bij ons terecht!

Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0) 6 485 657 13 of gebruik onderstaand offerte formulier. Wij bellen of mailen je dan zo snel mogelijk terug.

Foto Gallery