Menu Sluiten

Paul Morris

Zanger/Acteur

Paul Morris (30), geboren en getogen in Caracas (Venezuela) als kind van een Nederlandse moeder en Venezolaanse vader. Als kind was hij al gefascineerd door zang en dans net als zijn neef Rolf Sanchez. Paul besluit tien jaar geleden Venezuela te verruilen voor Nederland en is vastbesloten om zijn droom te volgen en start met de opleiding Performing Arts in Amsterdam met als doel een internationale carrière als popartiest.

In 2019 begint de bal te rollen en doet hij mee aan het TV-programma DanceSing, een talentenjacht waar de makers op zoek zijn naar een popster die zowel kan zingen als dansen. Met zijn uitvoeringen van Stay With Me (Sam Smith) en Despacito (Luis Fonsi ft Daddy Yankee) haalt hij de finale en zijn video’s worden door honderdduizenden mensen bekeken, een mooie start.

Ondanks het nauwelijks kunnen werken in de periode 2020-2022 bracht Paul Morris vorig jaar een Spaanse bewerking van de hit Duurt te lang van Davina Michelle uit. Ook verscheen begin 2022 de song Cada Ritmo (Sweet Dreams) een samenwerking van Paul met Stephen Oaks, Emy Perez en Daddy Yankee.

Paul tekende ook een contract voor een groot aantal shows op het Griekse eiland Mykonos. Maar dan slaat het noodlot toe. De avond voor zijn verjaardag krijgt hij ongeluk met zijn scooter. De gevolgen zijn ernstig want naast een gehavend gezicht, kneuzingen en een kapot gebit heeft hij ook een kaakfractuur. Gelukkig herstelt hij snel en is hij blij met de engel op zijn schouder.

Paul, die altijd openlijk is geweest over zijn geaardheid, staat in 2019 voor het eerst op het slotfeest op De Dam van de Amsterdam Pride. Voor iemand die opgegroeid is in een land waar de machocultuur overheerst en het homohuwelijk nog illegaal is, maakte de Pride in Amsterdam veel indruk. Paul zei daarom ook volmondig ja toen hij in 2022 werd gevraagd als Pride ambassadeur. Hij bracht de single Hide My Love uit en was in de week van Pride Amsterdam op alle podia te zien en te horen met zijn eigen show en de boodschap die hij als ambassadeur wilde delen. Ook dit jaar is hij te gast on stage bij Zwolle, Amsterdam, Dordrecht en Groningen Pride.

Paul werkt momenteel aan nieuwe muziek die hij zelf schrijft in samenwerking met andere componisten en tekstschrijvers.  De eerste tracks ‘Really wanna get to know ya’ en ‘Head over heart ( all in)’ zijn inmiddels verschenen en staan op alle downloadportals. De tracks zijn de voorloper van zijn eerste EP die in oktober moet verschijnen.

Begin dit jaar schopte Paul het tot de finale in het AVROTROS-programma Op Zoek Naar…. In dit programma werd gezocht naar de hoofdrollen Danny & Sandy voor de musical Grease in 2023.  Dankzij het programma is Paul dit jaar te gast bij ‘De Bevers in Ahoy’ en zingt hij het nummer ‘Greased Lightin’.

Paul vindt het heerlijk dat hij middels zijn muziek de harten kan verwarmen en mensen kan laten dansen en genieten van het leven. Maar net zo belangrijk is voor hem het gesprek over seksualiteit en vrijheid gaande te houden.

Volg ook via:

Video's

Boekingen

Wil je een optreden boeken, een offerte aanvragen, of wil je de beschikbaarheid weten van een specifieke artiest informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Heb je hulp nodig bij het zoeken naar de juiste invulling van uw bedrijfsfeest, event, theatershow, bruiloft of afscheid? Ook dan kun je bij ons terecht!

Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0) 6 485 657 13 of gebruik onderstaand offerte formulier. Wij bellen of mailen je dan zo snel mogelijk terug.

Foto Gallery